Avrupa Birliği ülkelerine Schengen vizesi almak kolaylaştırılıyor

Avrupa Birliği ülkelerine Schengen vizesi almak kolaylaştırılıyor. Avrupa Birliği vize politikalarında başvuranlar için kolaylaştırıcı değişikliklere gidiyor.  AB Komisyonu’nun kabul ettiği önergeye göre başvuru sonuçları hızlanırken, erken vize başvurusu da olabilecek.

AB Komisyonu Göç, İçişleri ve Vatandaşlık Komiseri Dimitris Avramopoulos, Komisyon’un AB’nin güvenlik endişeleri ile göçle ilgili sorunlar sebebiyle ve teknolojideki yeni gelişmelerden faydalanılması amacıyla yeni bir vize politikası önergesi hazırladığını belirtiyor.

Avrupa Birliği ülkelerine Schengen vizesi almak kolaylaştırılıyor

Önergeye göre, AB’ye yasal yollardan giriş yapmak isteyenlerin vize almasının kolaylaştırılacağını söyleyen Avramopoulos, böylece, Birliğin turizm ve ticaretine katkı sağlanırken bir yandan da yasa dışı seyahatlerin önüne geçilmiş olunacağını belirtti.

Gelecek dönemde kabul edilmesi planlanan yeni kurallara göre, AB ülkelerine seyahat etmek isteyenlerin vize başvurularının sonuçlandırılması 15 günden 10 güne indirilecek.
Ayrıca vize başvuruları seyahatten 6 ay öncesine kadar yapılabilecek. Bu süre şu anda 3 ay. Önergeye göre, başvurular elektronik ortamda yapılabilecek.