Aktivistler Louvre Müzesi’nde protesto eylemi düzenledi

Aktivistler Louvre Müzesi’nde protesto eylemi düzenledi

Aktivistler Louvre Müzesi’nde protesto eylemi düzenledi. Bir grup aktivist Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Louvre Müzesi’ne girdi. Bir petrol şirketini prostesto etmek için Ünlü ressam Theodore Gericault’ın ünlü eseri Medusa’nın Salı tablosunun önünde yere uzandılar.

Yaklaşık bir düzüne protestocu bir Fransız donanması fırkateyninin battığını gösteren Theodore Gericault’ın 19. yy’dan kalma ünlü tablosu Medusa’nın Salı önünde yere uzanıyordu.
Fosil yakıtların yenilebilir enerji lehine kullanılmasına karşı kampanya yürüten 350.org aktivist grubu petrol endüstrisinin kurbanlarını sembolize etmek için gösteriyi düzenlendiğini söyledi.
350.org aktivist grubu, petrol endüstrisinin kurbanlarını sembolize etmek için gösteriyi düzenlediğini söyledi.

Aktivistler Louvre Müzesi’nde protesto eylemi düzenledi

Aynı grup geçtiğimiz Mart ayında Louvre Müzesi’nde Yunan heykelinin Samothrace’in Kanatlı Zafer Heykeli önünde de benzer bir protesto gerçekleştirmişti.

30 kişilik bir aktivist grup bir petrol nehrini sembolize etmek için heykelin tabanında uzun bir siyah kumaş parçası bırakmış ve Louvre Müzesini petrol şirketi Total ile olan işbirliğini sona erdirmeye çağırmıştı. Total, eğitimden sanata birçok farklı alandaki kurumları destekliyor.

Aktivisteler, Londra bulunan Tate Gallery, National Gallery, British Museum sponsorluğunda petrol şirketi BP’ye karşı da benzer protestolar gerçekleştirdiler.
350.org tarafından yönetilen aktivist grup “Özgür Louvre” kampanyasını başlattı.