Claude Monet’nin rüya bahçesine ziyaretçi akını

Claude Monet’nin rüya bahçesine ziyaretçi akını

Claude Monet’nin rüya bahçesine ziyaretçi akını. Claude Monet Fransız empresyonist ressam. İzlenimcilik akımı, Monet’nin İzlenim yani Gün Doğumu resminden gelmektedir. Fransa’nın başkenti Paris’e 73 kilometre uzaklıktaki Giverny kasabasında Fransız ressam Claude Monet’nin en ünlü ve değerli eserlerini yaptığı bahçe ziyaret etmek isteyenlerle dolup taşıyor.

Giverny kasabasında bulunan ve giriş ücretinin 9,5 euro olduğu Claude Monet’nin bahçesinin önünde zaman zaman uzun kuyruklar oluştuğu gözleniyor. Monet Vakfı Sorumlusu Laurent Echaubard, geçen yıla göre bu yılın aynı döneminde ziyaretçi sayısında yüzde 3 artış olduğunu belirtiyor.

Echaubard, ziyaretçilerin yüzde 53’ünün yabancı turistlerin oluşturduğunu, Monet’nin bahçesinin, Normandy bölgesinde Mont Saint-Michel Katedrali’nden sonra en çok ziyaret edilen ikinci yer olduğunu söylüyor.

Paris’te doğan Claude Monet 43 yaşında Giverny kasabasına yerleşti. Giverny’ye ilk olarak kiracı olarak yerleşen Monet, 7 yıl içerisinde yeterli maddi imkanlara sahip olunca evi satın alıp önüne hayalindeki bahçesini düzenledi.

Claud Monet’nin Giverny’de 1914-1917 yılları arasında bahçesinden esinlenerek yaptığı Nympheas en Fleur (Çiçek açan nilüferler) isimli eseri mayıs ayında New York’ta düzenlenen müzayedede 84,6 milyon dolara satılmıştı.