Frida Kahlo’nun en geniş sanat koleksiyonu online ziyarete açıldı

Frida Kahlo’nun en geniş sanat koleksiyonu online ziyarete açıldı

Frida Kahlo’nun en geniş sanat koleksiyonu online ziyarete açıldı. Frida Kahlo’ya ait dünyanın en geniş sanat koleksiyonu Google Arts and Culture tarafından ziyarete açıldı. Google Arts and Culture tarafından oluşturulan Frida’nın Yüzleri (Faces of Frida) koleksiyonu Meksikalı ressam Frida Kahlo’nun değişik yüzlerini dijital olarak dünya ile buluşturuyor.

Bilgisayarların dışında Google Arts and Culture uygulaması ile mobil cihazlardan da ziyaret edilebiliyor. Kahlo’nun sanatsal çalışmalarının dışında giysileri, mektupları, fotoğrafları ve günlüklerini de Frida’nın Yüzleri projesi, bugüne kadar sanatçıyla ilgili olarak toparlanan en geniş koleksiyon.

Frida Kahlo’nun en geniş sanat koleksiyonu online ziyarete açıldı

Dünyanın 7 farklı ülkesindeki 33 müzeyle birlikte oluşturulan projede 800’ün üzerinde eser ve Google’ın özel kamerası ile oluşturulmuş 20 yüksek çözünürlüklü görüntülerin dışında, Frida Kahlo’nun doğup yaşadığı ve hayatını kaybettiği Mavi Ev de dahil, hayatında ve kariyerinde önemi yer tutan 5 farklı mekanın görünümleri de yer alıyor.

Gelişmiş Street View aracılığıyla sanatseverler Frida Kahlo Müzesi veya Kendimi Çiziyorum sergisinde öne çıkan eserleri bilgisayar ve cep telefonları üzerinden rahatlıkla dolaşabiliyor.

Frida Kahlo için şimdiye kadar derlenen en büyük koleksiyon olan Frida’nın Yüzleri’ni ziyaret etmek için g.co/facesoffrida adresini ziyaret etmek ya da hem Android hem de iOS için geliştirilen Google Arts and Culture uygulamasını yüklemek yeterli olacaktır.