Paris'in ünlü Louvre Müzesi'nde Eugene Delacroix sergisi

Paris’in ünlü Louvre Müzesi’nde Eugene Delacroix sergisi

Paris’in ünlü Louvre Müzesi’nde Eugene Delacroix sergisi. Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Louvre Müzesi Fransız ressamlardan Eugene Delacroix’nın eserlerini sergilemeye hazırlanıyor. 

Sanatseverler 28 Haziran’dan itibaren başlaması planlanan sergide Sakız Adası Katliamı tablosunun da bulunduğu sanatçının toplam 180 eserini görebilecekler. Fransız ihtilali’ni konu alan Halka Yol Gösteren Özgürlük isimli yağlı boya tablo Fransız resim sanatının başyapıtlarından biri sayılıyor.Fransız romantik resim sanatının temsilcisi sayılan Eugene Delacroix bu akımın en yetkin eserlerini koyan ressamlarından biri olarak kabul edilmekte.

Paris’in ünlü Louvre Müzesi’nde Eugene Delacroix sergisi

Eugene Delacroix’nın ifadesi kuvvetli fırça darbeleri ve renklerin optik etkileri üstüne çalışmaları empresyonistleri, egzotik olana tutkusu sembolistleri etkilemiştir.
Halka Yol Gösteren Özgürlük eseri, Fransız resim sanatının başyapıtlarından biri olarak kabul edilen yağlı boya tablo. 1830 yılında Kral 10.Charles’in devrilişine yol açan üç günlük halk ayaklanmasının anısına yapılmıştır. Tüm dünyada Fransız Devrimi’nin simgesi olarak kabul edilmektedir.