Rembrandt’ın tablosu 44 yıl sonra ortaya çıkarıldı

Rembrandt’ın tablosu 44 yıl sonra ortaya çıkarıldı

Rembrandt’ın tablosu 44 yıl sonra ortaya çıkarıldı. Hollandalı Barok dönemin en önemli ressamlarından biri olan Rembrandt’a ait olduğu belirtilen tablo 44 yıl sonra gün yüzüne çıkarıldı. Rembrandt aynı zamanda bir baskı ustasıdır, Hollanda’nın bilim, ticaret ve sanatta atılım yaptığı Hollanda Altın Çağ’ında yaşamıştır.

Rembrandt’a ait olduğu belirtilen tablo ilk kez Hermitage Amsterdam Müzesi’nde sergilenmeye başlandı. Sanat tarihçisi Jan Six’in araştırmaları sonucunda Rembrandt’a ait olduğu kabul edildi. 15 değişik sanat küratörü ve tarihçinin onayını alan tablonun Rembrandt’ın 28 yaşındayken yaptığı tahmin ediliyor. Jans Six: “Kendime sorduğum soru şuydu. Başkalarının göremediği ben nasıl gördüm.

Rembrandt’ın tablosu 44 yıl sonra ortaya çıkarıldı

Sanırım benim Rembrandt hakkında vizyonum daha farklı. Onun tarzını ve eserlerini çok inceledim ve bu sayede bazı şeyleri çok daha hızlı görebiliyorum”
Jan Six, tabloyu Londra’daki Christie’s Müzayede Evi’nde 18 ay önce 130 bin sterline (777 bin 852 TL) satın almıştı.

Jan Six’in satın aldığı eserin şu andaki değerinin milyonları bulacağı tahmin ediliyor. Eser Haziran ayının ortasına kadar Hermitage Amsterdam Müzesi’nde görülebilecek.
Six’in sözcüsü, “Bakar bakmaz Rembrandt’a ait olduğunu anladı” dedi. Six’in 18 ay boyunca eserin Rembrandt’a ait olduğunu kanıtlamak için röntgen ışınlarıyla detaylı incelemeler yaptığı ifade ediliyor.