Salvador Mundi’nin sergileneceği yer ve tarih belli oldu

Salvador Mundi’nin sergileneceği yer ve tarih belli oldu

Salvador Mundi’nin sergileneceği yer ve tarih belli oldu. İtalyan Rönesans döneminin en ünlü ressamı ve bilimadamı Leonardo da Vinci’nin Salvador Mundi (Dünyanın Kurtarıcısı) isimli İsa Peygamber tablosunun ne zaman sergileneceği belli oldu.

Salvador Mundi, 18 Eylül tarihinde Birleşik Arap Emirlikleri’nde geçtiğimiz Kasım ayında açılan Louvre Abu Dabi Müzesi’nde sergilenmeye başlayacak. Sanat eserinin gelecek yıl da Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Louvre Müzesi’nde sergilenmesi amaçlanıyor.

Salvador Mundi’nin sergileneceği yer ve tarih belli oldu

500 yıllık bir geçmişe sahip olan eser New York’ta 15 Kasım 2017 yılında yapılan açık artırmada 450.3 milyon dolara satılarak dünyanın en pahalı sanat eseri unvanına sahip olmuştu. Salvador Mundi isimli eser ilk olarak 1958 yılında İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen açık artırmada 60 dolara alıcı bulmuştu. O yıllarda tablonun Leonardo da Vinci’nin değil, sanatçının eserlerinden esinlenen bir ressama ait olduğu düşünülüyordu. 1519 tarihinde hayatını kaybeden Leonardo da Vinci’nin 20’den az eseri günümüze kadar gelebildi.

Salvador Mundi için ödenen 450,3 milyon dolarlık satış tutarı, bugüne kadar bir müzayedede bir sanat eseri için ödenen en yüksek rakam.