Tarihe geçen müzayedede 646 milyon dolarlık satış

 Tarihe geçen müzayedede 646 milyon dolarlık satış. Amerikalı iş adamı David Rockefeller ve eşi Peggy Rockefeller’in açık artırmaya çıkarılan heykel, seramik, resim, mobilya ve dekoratif eserlerden oluşan sanat koleksiyonundan ilk gününde 646 milyon dolarlık bir gelir elde etti.

New York’taki Christie’s Müzayede Evinde gerçekleştirilen açık artırmada Pablo Picasso’nun 1905 tarihli “Young Girl with a Flower Basket” tablosunun 115, Claude Monet’nin “Water Lilies in Bloom” eserinin 84,6 ve Henri Matisse’in “Odalisque reclining with magnolias” tablosunun 80,7 milyon dolara alıcı buldu.

Tarihe geçen müzayedede 646 milyon dolarlık satış

8 Mayıs akşamında gerçekleştirilen müzayedede 19. ve 20. yüzyıl sanatına odaklanıldığı ve toplam 646 milyon dolarlık satış yapıldığı bildirildi. Açık artırmanın bu akşamki bölümünde Willem de Kooning, Edward Hopper, John Singer Sargent ve Georgia O’Keeffe gibi modernist Amerikalı ressamların eserlerinin, perşembe günü ise mobilya, seramik ve dekorasyon parçalarının açık arttırmaya çıkarılacak. Açık artırmada Napolyon’un kullandığı seramik bir tatlı tabağının da yer aldığı belirtiliyor.

Müzayededen elde edilecek gelirler Rockefeller ailesinin desteklediği hayır kurumları arasında bölüştürülecek.

Claude Monet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Henri Matisse