Türk pasaportuyla 11 ülkeye vizesiz seyahat mümkün

Türk pasaportuyla 11 ülkeye vizesiz seyahat mümkün

Türk pasaportuyla 11 ülkeye vizesiz seyahat mümkün. Vizesiz seyahat etmek herkesin en büyük hayali. Hangi ülkenin vatandaşları bu hayali gerçekleştirmeye yakın durumda? Dünyayı istedikleri gibi dolaşıyor, vize sorununa takılmıyorlar.

Japonya vatandaşlarına, dünyanın en güçlü pasaportuyla birçok ülkenin kapıları sonuna kadar açılıyor.  Henley Pasaport Endeksi, 2018 yılının en güçlü pasaportlarını sırasıyla açıkladı. O endeks raporuna göre, dünyanın en güçlü pasaportu 189 ülkeye vizesiz giriş hakkı veren Japonya’nın oldu.

Türk pasaportuyla 11 ülkeye vizesiz seyahat mümkün

İkinciliği ise Singapur ve Almanya paylaşıyor. Bu iki ülkenin vatandaşları da 188 ülkeye vizesiz giriş hakkına sahipler. 187 ülkeye vizesiz seyahat imkanı sağlayan Finlandiya pasaportu ise 3. Sırada yer alıyor. Fransa, İtalya, Güney Kore, İspanya ve İsveç de Finlandiya ile aynı puanı paylaşıyor.

Türkiye ise listenin 49. Sırasında yer alıyor. Türk pasaportuyla birlikte 111 ülkeye vizesiz seyahat etmek mümkün. Henley Pasaport Endeksi, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin verilerine dayanıyor. Endekste 199 pasaport ve 227 istikamet değerlendirmeye alınıyor.