Süreyya Operası Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor. Süreyya Operası “Bir Bale Temsili Nasıl Hazırlanır?” adlı sergiye ev sahipliği yapacak.

Türkiye’de ilk kez bir bale sergisi açılıyor

Türkiye’de ilk kez bir bale sergisi açılıyor. Süreyya Operası Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor. Süreyya Operası “Bir Bale Temsili Nasıl Hazırlanır?” adlı sergiye ev sahipliği yapacak. Bir bale gösterisi nasıl sahneye konur? Kıyafetler nasıl hazırlanır? Kıyafetlerin hazırlanmasından seyirciyi büyüleyen bir gösteri hangi aşamalardan geçerek hazırlanıyor?

Bu soruların cevapları Süreyya Operası’nda düzenlenen sergide verilecek. Kadıköy Belediyesi ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin işbirliği ortak çalışmasıyla Türkiye’nin ilk bale sergisi Süreyya Operası’nda açılıyor.

Türkiye’de ilk kez bir bale sergisi açılıyor

Bir bale temsili nasıl hazırlanır? sergisi izleyicilere hem bale sanatının temel ve genel özelliklerini ana hatlarıyla yansıtıyor hem de bir eserin izleyicinin karşısına çıkana kadar hangi hazırlık sürecinden ve çalışmalarından geçerek oluştuğunu anlatıyor.

Sanatçıların bir bale temsiline nasıl hazırlandıklarını anlattıkları sergide açıklayıcı fotoğraf ve çizimler de yer alıyor.
31 Mart Cumartesi günü açılacak sergi 2 Haziran Cumartesi gününe kadar sürecek. Pazar günleri hariç hafta içi 10:00-18:00 cumartesi ise 10:00-14:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.