Dünyada müzelerindeki kendini güncelleyen sergiler

Schirn Kunsthalle Frankfurt, “BARIŞ” adlı sergisinde (30 Haziran – 24 Eylül 2017) farklı bir yaklaşım izlemekte ve barışın nasıl yürüdüğü sorusunu ele almaktadır.

Schirn Kunsthalle

30 / Haz / 17 – 24 / Eyl / 17

‘Barış’: Schirn Kunsthalle Frankfurt’ta grup sergisi

Çiçeklerle süslü güvercinler, gökkuşağı renkleri ve tüfekler-barış tasvirleri genellikle standart klişeler ve tanıdık sembollerle sınırlıdır. Barış, insanlar arasındaki ve ekosistemdeki tüm oyuncular arasındaki etkileşim ve iletişim süreçlerinde en açık şekilde yansıtıldığı öncülünden hareketle, sergi, insan (birlikte) varoluşun mümkün kılınmasına ve sürdürülebilir hale getirilmesine her zaman katkıda bulunan olgular üzerine yoğunlaşıyor.

Dulwich Resim Galerisi, Amerikalı sanatçı John Singer Sargent’in (1856-1925) ilk büyük suluboya sergisini sunuyor, 21 Haziran – 8 Ekim 2017 tarihleri arasında.

Sargent

Dulwich Galerisi

21 / Haziran / 17 – 08 / Ekim / 17

1900-1918 yılları arasında Sargent’in tartışmasız en büyük suluboya üretim döneminden yaklaşık 80 eseri bir araya getiren “Sargent: Suluboya” kuşağının önde gelen portrecisi olarak tanınmış olan sanatçı Güney Avrupa ve Orta Doğu’ya yaptığı resim gezileri sırasında suluboya resme hakim oldu. Burada farklı bir görme biçimi geliştirdi. Bu, Sargent’in sanatsal üretiminin ayrılmaz bir parçasıydı.

Tematik olarak düzenlenen sergi, Sargent’in manzaralarını, mimari yapılarını ve figüratif sahnelerini sergiliyor. Gösteri, Sargent’in efektleri, eserlerinin neredeyse tamamında her yerde bulunan görsel ışık karmaşıklığına hakim olmasının şaşırtıcı bir hatırlatıcısı olarak da hizmet ediyor.

Çiçek gücü

Asya Sanat Müzesi, SF

23 / Haz / 17 – 01 / Ekim / 17

‘Flower Power’ – Asya Sanatı Müzesi, San Francisco

23 Haziran – 1 Ekim 2017 tarihleri ​​arasında San Francisco Asya Sanat Müzesi, zamanlar ve kültürler arasındaki çiçeklerin güçlü dilini ortaya koyan Asya sanat eserlerinin orijinal sergisi “Flower Power” ı ağırlıyor.

Müze Direktörü Jay Xu, “Flower Power, Aşk Yazının ruhu ve geçmişten bugüne Asya’daki sanatsal uygulamalara olan bağlantılarıyla benzersiz bir tutum sergiliyor” diyor. “Çiçek Gücü”papatyalar Takashi Murakami’nin coşkulu  ve dijital eserlerini de içeriyor.

Edvard Munch

SFMOMA

24 / Haziran / 17 – 09 / Ekim / 17

Edvard Munch: Saat ve Yatak Arasında

San Francisco Modern Sanatlar Müzesi (SFMOMA), 24 Haziran – 9 Ekim 2017 tarihleri ​​arasında “Edvard Munch: Saat ve Yatak Arasında” adlı sergini duyurdu.

1880’ler ve 1940’lar arasında üretilen yaklaşık 45 resim, Amerika’da ilk kez düzenlenen sergide, Norveçli sanatçı Edvard Munch’ın son portreleri, kariyerinin tamamını yeniden değerlendirmek için bir başlangıç ​​noktası olarak kullanılıyor.

Edvard Munch: Saat ve Yatak Arasında”, Munch’un kariyeri boyunca yinelenen belirli konularla uzun süreli etkileşimini – sevgi, ölüm, hastalık, psikolojik karışıklık, özellikle de kendi ölümünü keşfeden sekiz tematik odaklı galeride ortaya çıkıyor.   Yenilikçi kompozisyon yapıları, tuval üzerine visseral çiziklerin ve izlerin bir araya getirilmesi ve olağanüstü yoğun, canlı renk kullanımı göze çarpıyor.

Mistik Sembolizm

Guggenheim Müzesi

30 / Haz / 17 – 04 / Ekim / 17

Guggenheim Müzesi’ndeki ‘Mistik Sembolizm’

Guggenheim Müzesi, 19. yüzyılın sonundaki radikal sanatçıları bir araya getiren ilk kez yapılan sergisini “Mistik Sembolizm: Salon de la Rose + Croix, 1892-1897 Paris’te” sunuyor. 30 Haziran-4 Ekim 2017 tarihleri arasında.

“Mistik Sembolizm” 1890’lı yıllarda Sembolizmi bilgilendiren çeşitli ve bazen karşıt kavramları keşfetmek için bir fırsat sunuyor. Her salonda gösterilen merkezi yapıtlardan oluşan sergi, Orpheus’un rolü, ilkel olarak bilinen 15. yüzyılın erken Rönesans İtalyan ressamlarının kabulü ve Richard Wagner’in de dahil olduğu figürler etrafında gelişen kişilik kültüsü gibi seminal tropeleri ortaya çıkarıyor. Tarihi belgeler eşliğinde yemyeşil mobilyalarla süslenmiş galerilerde sergi, salon deneyiminin ruhunu taşıyor. Sergide Erik Satie ile bir müzikal bileşen sunuluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.