Dünya müzeleri küresel ısınma nedeniyle kapandı

Uffizi Galerileri 7 Ağustos’ta sıcak dalgaları nedeniyle kapanırken Louvre Müzesi koleksiyonunun önemli kısmını bir yeraltı deposunda tutuyor.

Son dönemlerdeki olağanüstü hava koşulları tarihi müze binalarını ve müze koleksiyonlarında yer alan eserleri tehlikeye sokuyor. Sıcaklıklar artıkça müzeler de koruma planlarını gözden geçiriyor. Artnet’te yer alan habere göre Güney Avrupa’da oluşabilecek kuraklıklardan Amerika’nın doğusunda meydana gelen tufanlara dikkat çeken bilimsel raporlar, kültür kurumlarının geleceğe yönelik planlar yapmasında önemli bir rol oynadı. New York Magazine’de yayımlanan bir makale, önümüzdeki yüz yıl içerisinde Miami’nin sular altında kalma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtiyor. Kimi müze ve galeriler ise şimdiden önlemlerini aldı. İtalya’nın Floransa şehrinde yer alan Uffizi Galerileri, Avrupa’yı kavuran yüksek sıcaklık dalgaları sebebiyle 7 Ağustos tarihinde kapandığını açıkladı. Defalarca kez fırtına ve yoğun sağanak yağışlara maruz kalan Louvre Müzesi ise geçen yıl Art Newspaper’a yaptığı bir açıklamada koleksiyonun önemli kısmını Seine nehri yakınlarında, yer altında bir mekanda depoladığını belirtmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.