Modigliani tablosunun içinden gizli bir portre daha çıktı

Modigliani tablosunun içinden gizli bir portre daha çıktı

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Tate Galeresi’nde yapılan x-ray röntgen çalışması daha önce hiç gün yüzüne çıkmamış Amedeo Modigliani’nin şaheserlerinden birini ortaya çıkardı.
Modigliani’nin başyapıtlarından birinin altında tuval üzerine gizlenmiş yazar Beatrice Hastings’in bir portresi keşfedildi. Modigliani tablosunun içinden gizli bir portre daha çıktı.

1917 tarihinde yapıldığı tahmin edilen ve kimliği henüz bilinmeyen Tate Galerisi’nde ortaya çıkan portrede yazar Beatrice Hastings’i tasvir ettiği düşünülüyor. Tate Galerisi’nin sanat küratörü Nancy Iresoni “Bu bir hipotez ama sanırım oldukça güzel bir şey…Onu resmettiğini düşünmek ilginç. Çoğu zaman bir tuvali yeniden işlendiğini gördüğünüz zaman altındaki asıl görüntüyü görmek imkansızdır. Bu portreyi ortaya çıkarabilmek heyecan verici. Neredeyse tam uzunlukta bir figür.” diye konuşuyor.

Modigliani tablosunun içinden gizli bir portre daha çıktı

Amedeo Modigliani zaman zaman Paris’in sokaklarında izlediği kişilerin portre resimlerini yaptı. Modigliani resimlerini genelde tek figürlü olarak yapardı. Tablolarındaki kişileri uzun yüzlü, uzun boyunlu olarak tasvir ederdi. Yaratıcılığın yolunun meydan okumaktan ve düzensizlkten geçtiğine inanıyordu. Bu görüşüyle kendi özgün stilini yarattı. Kendine haz davranışlarıyla sanatta lduğu kadar özel yaşamında da özgün bir karakter yarattı.

Modigliani dünyada en fazla sahte eserleri yapılan sanatçılardan birisi. Cenova’daki Plazzo Ducale yapılan sergide yapılan incelemelerin sonucunda 21 topladan 20’sinin sahte olduğu anlaşılmıştı. Uzmanlar sahte tablolarda kullanılmakta olan pigmentlerden fırça darbelerine ve çerçevelere kadar çok sayıda ayrıntının orijinal Modigliani’lerden farklı olduklarını vurgulamıştı.

Modigliani’nin “Nu couche” adlı eseri 2015’te 170.4 milyon dolara satılarak dünyanın en pahalı tabloları arasına girmişti.