Pablo Picasso tablosunu gazete kağıdının üzerine yapmış

Pablo Picasso tablosunu gazete kağıdının üzerine yapmış

Pablo Picasso tablosunu gazete kağıdının üzerine yapmış. İspanyol ressam ve heykeltıraş, 20. Yüzyıl sanatının en iyi bilinen isimlerinden Pablo Picasso. Dünyaca ünlü olan soyadını annesinden almıştır.  Japonya’da bir müzede sergilemem Picasso tablosunun gazete kağıdının üzerine yapılmış olduğu ortaya çıktı.

Bilim adamları İspanyol ressam Pablo Picasso’nun Tokyo yakınlarındaki Hakone’de bulunan Pola Müzesi’nde sergilenen Deniz Kıyısındaki Anne ve Çocuğu isimli tablosunun kızılötesi görüntüleme tekniği sayesinde inceledi.

Pablo Picasso tablosunu gazete kağıdının üzerine yapmış

Anne ile çocuğun vücutlarının altında Fransız bir gazeteden alınmış kupür görüntülendi. Yapılan incelemede söz konusu kupürün Picasso’nun Fransa’dayken abonesi olduğu Le Journal Gazetesi’nin 18 Ocak 1902 tarihli bir kopyasından alındığı tespit edildi.

Kupürde İngiltere Parlamentosu’nda çıkan bir kavganın yanı sıra Fransa’nın başkenti Paris’teki bir resim ve heykel sergisine ilişkin haber de yer alıyor. Uzmanlar aynı zamanda resmin altında başka bir kompozisyon daha keşfetti. Picasso’nun eski kompozisyonu kapatmak için araya gazete sayfası koyduğu tahmin ediliyor.