2019 yılının en favori seyahat destinasyonları açıklandı

2019 yılının en favori seyahat destinasyonları açıklandı

2019 yılının en favori seyahat destinasyonları açıklandı. 2019 yılı yaklaşırken, seyahat planı yapanlar için CNN Traveller seyahat dergisi en iyi rotaların listesini açıkladı. Listede Türkiye’den de bir yer bulunuyor.

1 – Arles Fransa

Arles, Güney Fransa’nın Provence Bölgesi’nde yer alıyor. Şehir Van Gogh’la bütünlemiş bir durumda. Çünkü Vincet Van Gogh yıllar boyunca Arles’te hayatını sürdürmüş. Van Gogh’un eserlerine konu olan bir diğer yer ise “Terrace Cafe” yan, ‘Teras Kafe’. 1888 yılında gece halinin resimlendiği kafe günümüzde turistlerin oldukça ilgisini çekiyor. Kafenin hemen yanında ise Van Gogh’un resminin bir kopyası bulunuyor.

Sanatseverler için ütopik bir sığınak haline gelmesinden dolayı Arles, seyahatseverlerin de tercih ettiği noktalardan biri. Özellikle Roma’da bulunan Collesium’a (Kolezyum) benzeyen arena Arles, en çok ziyaret edilen yerlerinden biri.

2- Singapur

Singapur, Malay Yarımadası’nın güney ucunda yer alan, Asya’nın en önde gelen iş, eğlence ve tatil merkezlerinden biri. Yüksek gökdelenlerin, alışveriş merkezlerinin, lüks oteller ve plazaların yükseldiği bu ülke, bugün dünyanın en önemli ticaret, finans ve liman kentleri arasında yer alıyor. Singapur muhteşem doğası çok çeşitli ve ilginç tema parkları ve alanları, eğlencesiyle her yıl milyonlarca turisti misafiri ağırlıyor.

Singapur’un en iyi manzaralarından birine sahip olan Sands Sky Park, üç kuleli olan dünyaca ünlü Marina Bay Sands Hotel’in tepesine kurulmuş mimari bir şaheser. Yaklaşık 1-2 hektarlık alana kurulan ve dünyanın en ünlü havuzlarından birine ev sahipliği yapan Sky Park, Eyfel Kulesi’nden daha yüksekte ve yaklaşık 4 buçuk A380 jumbo jetinin park edilebileceği kadar geniş bir alana sahip.

3-İskoçya Highland

İskoçya’nın dağlar, göller ve ırmaklarla kaplı, havası ter temiz, viski damıtılıp, hayvancılık ve balıkçılık yapılan yüzlerce şirin köyün bulunduğu dağlık kuzey bölgelerine Highlands deniyor. Karın bazen Nisan-Mayıs aylarına kadar dağların eteklerinde kaldığı bu bölgede, neredeyse her virajı aldıktan sonra önünüzde beliren birbirinden ilginç ve pitoresk manzaralar muhteşem.

4- Loch

Loch, İskoç ve İrlanda keltçesinde ‘Göl’ anlamına geliyor. İskoçya’nın özellikle Highlands bölgesinde, etrafı dağlar ve ormanlarla kaplı yüzlerce göl bulunuyor.

5- Türk Rivierası

Antalya’nın batısından başlayıp, Edremit körfezi’nin kuzey ucunda son bulan kıyı şeridine verilen ad. Internet sitesinde, bölge tavsiye edilirken şu şekilde bahsedilmiş: Türk Rivierası, plaj partileri, kalabalığı ile şık ve ekonomik bir alternatif. İngilizler için birkaç yıl önce uzak olmasına karşın, şimdi tekrar tatil merkezi olarak seçtikleri bir bölge haline geldi.

British Airways, Londra’dan Dalaman’a direkt uçuşlarını daha yoğun yapıyor ve Datça ve Bozburun gibi süper plajlara erişim daha kolay oluyor. Bodrum Yarımadası da, Yalıkavak Marina’yla beraber beyaz ve görkemli ev ile restoranlarla dolu. Gece hayatının da eğlenceli olmasından ötürü bu turkuaz sahiller; yüzmek, yelken açmak, yemek yemek ve parti yapmak isteyen Avrupalılar için oldukça cazip.