3 bin 431 sanatçı ‘kültürel miras taşıyıcısı’

Kültür ve Turizm Bakanlığınca “somut olmayan kültürel miras taşıyıcıları” olarak adlandırılan, 3 bin 431 sanatçıya “Sanatçı Tanıtma Kartı” verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğünce “Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcılarının Tespit ve Kayıt İşlemleri Hakkında Yönerge” kapsamında 2008’den bu yana “Sanatçı Tanıtma Kartı” uygulaması gerçekleştiriliyor.

Geleneksel sanat dallarının unutulmasına engel olmak ve bu alanlarda çalışmalar yapan sanatçıları desteklemek amacıyla gerçekleştirilen uygulamada, somut olmayan kültürel miras taşıyıcıları değerlendirilerek tespit ediliyor.

Belirlenen ölçütlere sahip sanatçılar, Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezine kaydedilerek, “Sanatçı Tanıtma Kartı”nı almaya hak kazanıyor. Bakanlıkça somut olmayan kültürel miras taşıyıcısına ait bilgi ve belgeler, Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezinde muhafaza ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.