Çalınan Van Gogh tabloları Napoli’de sergileniyor

2002 yılında Amsterdam’daki müzeden çalınan iki Van Gogh tablosu Eylül ayında Napoli’de bir mafya baskınında ele geçirilmişti.

Eserler iade edilmeden önce 3 hafta boyunca Napoli’de sergilenecek.

2002 yılında Amsterdam’daki müzeden çalınan iki Van Gogh tablosu Eylül ayında Napoli’de bir mafya baskınında ele geçirilmişti. Eserler iade edilmeden önce 3 hafta boyunca Napoli’de sergilenecek.

Eserler nasıl çalınmıştı?
Van Gogh Müzesi’nin çatısına bir merdiven yardımıyla tırmanan hırsızlar çatı penceresini kırdıktan sonra eserlerin bulunduğu odaya girmişlerdi. Hırsızlar olaydan kısa bir süre sonra yakalanmasına rağmen çalınan tabloların yerine ilişkin suskun kalmışlardı.
Seneler süren aramalar sonucunda eserler İtalyan polisinin geçtiğimiz Eylül ayında Napoli’deki Camorra isimli uyuşturucu mafyasına yönelik olarak düzenlediği baskın sonucunda ele geçirilmişti. Baskından sonra açıklama yapan müze yetkilileri eserlerin hafif hasar almış olmalarına rağmen genel olarak iyi durumda olduğunu bildirmişti.

Kaynak:DW

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.