Dünyanın en mutlusu Finlandiya

Dünyanın en mutlusu Finlandiya

Dünyanın en mutlusu Finlandiya. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı tarafından yayınlanan Dünya Mutluluk Raporu’na istinaden Türkiye mutluluk sıralaması listesinde 156 ülkenin içinde 74. Sırada yer buldu.

Vatikan’daki Papalık Bilim Akademisi’nde açıklanan rapora göre dünyanın en mutlu ülkesi Finlandiya oldu. Listede yer alan diğer ülkeler; Norveç, Danimarka, İzlanda, İsviçre, Hollanda, Kanada, Yeni Zelanda, İsveç ve Avustralya.

Dünyanın en mutlusu Finlandiya

Türkiye, Belarus ile Pakistan’ın arasında 74. Sırada. Geçen yıl Türkiye aynı listede 69. Sırada yer alıyordu. Raporda en mutsuz ülke Burundi. Burundi’yi Orta Afrika Cumhuriyeti, Güney Sudan, Tanzanya, Yemen, Ruanda, Suriye, Liberya, Haiti ve Malavi geliyor.

Mutluluk düzeyinin belirlenmesi için kişi başına düşen gelir, sosyal destek, sağlıklı yaşam, yaşam tercihini yapabilme özgürlüğü, cömertlik gibi kriterler değerlendirildi.
Dünya Mutluluk Raporu’nda bu ülkelerde yaşayan yabancı kişilerin mutluluk seviyesi de sıralandı. Başka ülkelerde doğanların en mutlu olduğu ülke yine Finlandiya oldu. Bu sıralamanın en sonuncusu Suriye olurken Türkiye 53. Sırada.