Pablo Picasso'nun ve ressam Marc Chagall'ın 14 yıl önce çalınan eserleri bulundu

Pablo Picasso’nun ve ressam Marc Chagall’ın 14 yıl önce çalınan eserleri bulundu

Pablo Picasso’nun ve ressam Marc Chagall’ın 14 yıl önce çalınan eserleri bulundu. Dünyaca ünlü ressamlar Pablo Picasso ve Marc Chagall’ın çalınan eserleri Belçika’da düzenlenen operasyonla bulundu.

Anvers polisinin yaptığı açıklamada, 2010’da çalınan Picasso’nun “Tête” ve Chagall’ın “L’homme en prière” tablolarının ele geçirildiği aktarıldı. 900 bin dolar değerindeki tablolar, Tel Aviv’de yaşayan bir sanat koleksiyoncusunun arşivinden çalınmıştı. Polis, bir Belçika yurttaşının birkaç ay önce kendileriyle iletişime geçerek şüphelinin tabloları satmaya çalıştığını söylediğini, bunun üzerine ekiplerin hırsızı takibe aldığı bildirdi.

Pablo Picasso’nun ve ressam Marc Chagall’ın 14 yıl önce çalınan eserleri bulundu

Anvers’te dün düzenlenen baskında tabloların, bir binanın bodrum katında hiç zarar görmemiş şekilde depolandığı ortaya çıktı. Savcılıktan yapılan açıklamada hırsızın tabloları çaldığını kabul ettiği bildirilirken, tutuklanan suçlunun kimliği paylaşılmadı. Şüpheli, tabloları yıllarca nerede sakladığına dair bilgi vermeyi de reddetti.

İsrail’deki hırsızlık olayında 680 bin dolar değerinde mücevher de çalınmıştı. Polis bunların yerinin tespit edilemediğini aktardı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.