İstanbul’u farklı bakış açılarından gezmek ister misiniz?

‘İstanbul’dan İzler’ Resim Sergisi başlıyor! Sanatçı Murat İrtem  kente göz hizasından yani içinden bakmak yerine üçüncü bir düzlem ortaya koyuyor.

İstanbul’a dair zihnindeki ve gerçekteki görüntüleri boyanın yanı sıra keçe gibi farklı malzemeler kullanarak kent masalları anlatan eserleri ile bilinen Murat İrtem’in çalışmaları da  sergide yer alıyor.

Murat İrtem Eser Adı: Bakış
Boyut: 110×185 cm.
Teknik/ Yıl : Keçe / 2014.

Sanatla iç içe bir yaşam seçeneği sunan 42 Maslak, sanat tutkunlarını ilgi çekici bir sergiyle buluşturuyor. Gama Art Gallery’nin Dominique Barreau, Eric Peyret, Esra Meral Demircan ve Murat İrtem’in eserlerinden oluşturduğu ‘İstanbul’dan İzler’ adlı karma sergi, 15 Haziran’da Art!SPACE Gallery’de açılıyor. 2 yabancı ve 2 Türk sanatçının İstanbul’dan etkilenerek yarattığı eserlerin bir araya geldiği sergi, İstanbul’u farklı bakış açılarıyla gözler önüne seriyor.

Murat İrtem
Eser Adı: Heyet
Boyut: 129×168 cm.
Teknik/ Yıl : Keçe / 2015.

Sergide eseri yer alacak sanatçılardan Dominique Barreau dünya çapında tanınan önemli bir çağdaş sanatçı, Eric Peyret ise İtalya, Körfez ülkeleri ile Avustralya’da sergileriyle, Brezilya’da ise büyük çapta duvar resimleri ile tanınıyor. İki sanatçı geçen yıllarda Gama Art Gallery’nin davetlisi olarak farklı zamanlarda İstanbul’a geldiler ve İstanbul üzerine uzun süreli sanat çalışmaları yaptılar.

Murat İrtem Eser Adı: Dar Alan 2 Boyut: 125.5×202 cm. Teknik / Yıl : Keçe / 2014-2015.

İstanbul’u yaşayarak şehrin kendilerinde bıraktığı izlenimleri resimlerine aktardılar. Sergide eseri yer alacak sanatçılardan Dominique Barreau dünya çapında tanınan önemli bir çağdaş sanatçı, Eric Peyret ise İtalya, Körfez ülkeleri ile Avustralya’da sergileriyle, Brezilya’da ise büyük çapta duvar resimleri ile tanınıyor. İki sanatçı geçen yıllarda Gama Art Gallery’nin davetlisi olarak farklı zamanlarda İstanbul’a geldiler ve İstanbul üzerine uzun süreli sanat çalışmaları yaptılar. İstanbul’u yaşayarak şehrin kendilerinde bıraktığı izlenimleri resimlerine aktardılar.

Gama Art Gallery’nin dört ayrı sanatçının İstanbul’dan etkilenerek yaptığı çalışmaları bir araya getirdiği ‘İstanbul’dan İzler’ adlı sergide Türk sanatçılardan Esra Meral Demircan, İstanbul’a dair hayranlığının yansımalarından oluşan eserleri ile yer alıyor. Küratörlüğünü Şule Altıntaş’ın yaptığı sergi, 15 Ağustos’a kadar 42 Maslak Art!SPACE Gallery’de görülebilecek.

“İstanbul’dan İzler” ‘Traces of İstanbul’ (15 Haziran – 15 Ağustos 2017)
Açılış:15 Haziran Perşembe saat 19.00, 42 Maslak Art!SPACE Gallery
Ziyaret saatleri:Pazartesi – Cuma 09:00 – 19:00Cumartesi – Pazar 10:00 – 18:00
42 Maslak Art!SPACE GalleryTel: 0212 276 00 42

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.