Kültür sanat keşfinde üst düzey bir platform

Kültür sanat keşfinde üst düzey bir platform. Arama hizmetini ‘Google Arts & Culture’ hizmetiyle entegre eden Google, kültür ve sanat dünyasındaki bilgi akışında üst düzey bir performans sunmayı amaçlıyor.

Şimdiden kültürel anlamda bir efsane olmaya aday. Müzeleri hem daha çekici kılabilir, ama zamanla bir yandan da işlevlerini yitirmelerine sebep olabilir.

Google’ın dünyayı ayağımıza getirme projesinin son parçası. Müzenin kendisine gitsek tabloları bu kadar yakından inceleyemeyiz, bir sanatçının fırça darbesini tuvale nasıl vurduğuna kadar ayrıntıyı görebiliyoruz.

Sanatla ilgili konularda her ay yaklaşık 500 milyon arama yapılıyor. Bu ilgiden yola çıkan Google, ‘Google Arts & Culture’ servisini hizmete soktu. Kültür sanat alanında bilgi edinmek isteyenlere üst düzey bir hizmet sunmayı planlayan Google, proje sayesinde sanat eserleri, sanatçı bilgileri, eserin ait olduğu dönem, kullanılan malzemeler ile bu eserlerin sergilendiği mekanlar dahil tüm verileri bir arada sunacak.

Serviste Street View ile yapılan sanal müze ziyaretleri de yer alacak. Örneğin Van Gogh veya Gustave Klimt diye arama yapıldığında, artık sanatçının tüm eserlerine kolaylıkla ulaşabileceği gibi, eserlerin bulunduğu müzeler de sanal olarak gezilebilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.