Orsay Müzesi en iyi müze seçildi

Orsay Müzesi en iyi müze seçildi. Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Museé d’Orsay, dünyanın en iyi müzesi seçildi. TripAdvisor oylamasına göre belirlenen listenin ilk sırasında yer alan Orsay, çok sayıda ünlü ressamın eserlerine ev sahipliği yapıyor.

Orsay Müzesi, seyahat sitesi TripAdvisor tarafından dünyanın en iyi müzesi seçildi. Kullanıcıların oyları sonucunda en iyi müze seçilen Orsay Müzesi Seine nehri kıyısında Louvre Müzesi’nin karşısında bulunuyor.

Orsay Müzesi sanatçıları

Uzun yıllar Paris’te tren garı olarak kullanılan Orsay, daha sonradan bir müzeye dönüştürülmüştü. Louvre Müzesi koleksiyonunun bir bölümünü sergilemek üzere açılan Orsay Müzesi’nde dünyaca ünlü sanatçıların dönemlerine göre eserleri bulunuyor.

Van Gogh, Monet, Renoir, Gauguin, Courbet, Toulouse-Lautrec gibi önemli ressamların eserlerinin sergilendiği Orsay Müzesi, Paris’in en çok ziyaret edilen müzelerinden biri olma özelliği de taşıyor. Önemli sanat koleksiyonuna sahip olan Orsay Müzesi, Seine nehri kıyısındaki görkemli binasıyla sanatseverleri ağırlıyor.