Pablo Picasso: Bir başka dâhinin hikâyesi

National Geographic’te yayınlanan ‘Genius’ın ikinci sezonunda odaklanacağı deha, Antonio Banderas’ın canlandıracağı Pablo Picasso.

National Geographic‘in ilk senaryolu drama dizisi olan ‘Genius’, Geoffrey Rush‘ın performansıyla ilk sezonunda izleyiciye Albert Einstein‘ın hayatından kesitler sunmuştu. 27 Haziran’da yayınlanan 10. bölüm ile ilk sezona nokta koyan dizi, ikinci sezonla birlikte izleyenlerine tarihe geçen bir başka dâhinin hikâyesini anlatacak.

‘Genius’ ikinci sezonda sanat tarihinin en ikon ressamlarından Pablo Picasso‘nun hayat hikâyesini, ilk sezona benzer şekilde geçmiş ile şimdiki zaman arasında giderek işleyecek. Dizinin idari yöneticiliğini ve Ron Howard’la birlikte yürütücü yapımcılığını üstlenen Ken Biller, Picasso’yu seçmeden önce çok fazla seçenek üzerinde düşündüklerini belirtti.

İkinci sezon için Picasso’nun seçilmesine, sanatçının dünyaya tamamen farklı bakışının vesile olduğunu açıklayan Biller, “Açıklayıcı bir beyanda bulunmak bizim için önemliydi. Çünkü Genius yalnızca bilim insanlarıyla ilgili değil” dedi.

Ron Howard’ın ikinci sezon için konu belirleme sürecinin, antoloji formatında ilerleyecek dizinin geleceği için kendilerine pek çok seçeneğin olduğunu hatırlattığını söylemesinin ardından, Biller 3. sezonda bir kadın dehanın öyküsünü işlemek istediklerini belirtti. Ancak dizinin tarihin en önemli isimlerini ekrana taşıma amacı doğrultusunda, kadın bir dâhi bulmanın zor olduğunu belirten Ken Biller; “Tarih boyunca tabii ki pek çok dâhi kadın mevcut ama ne yazık ki tarih onların çoğunu hatırlamıyor.” derken, “Seçim yapılacak olan havuz diğerine kıyasla daha küçük.” diye konuştu. İki ayrı oyuncunun Picasso’nun hem gençlik hem de yaşlılık dönemine hayat vermesi planlanan dizinin ikinci sezonunun, 2018’in bahar aylarında yayınlanması hedefleniyor. Dizide Picasso’yu canlandıracak oyunculardan biri, ünlü İspanyol aktör Antonio Banderas olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.