Pablo Picasso plajda

1940’ların sonlarına geri dönmek gibi bir şey ya da sadece Picasso’nun plaj fotoğraflarına bakmak istiyorsanız okumaya devam edin.

Bu fotoğraflar, sahilde bir ailenin gününü gösteren basit bir belge değil. Muhteşem fotoğrafçı Robert Capa’nın elinden çıkan şaheserler bunlar. 1936’dan itibaren İspanya İç Savaşı’nın en önemli çekimlerinden biri olarak ünlendi. Robert Capa, dünyaca ünlü bir savaş fotoğrafçısı. Asıl adı André Friedmandır. 1913 yılında Budapeşte’de Yahudi bir terzinin oğlu olarak doğdu.

Dünyaca ünlü Magnum adlı fotoğraf ajansının dört kurucusundan biri ve savaş fotoğrafçısı.En iyi photojournalistlerden biri. Henri Cartier-Bresson, William Vandivert, David Seymour ve George Rodger ile beraber çalışıyorlardı.

Francoise Gilot, Picasso’yu kendi istemiyle terkedebilmiş, Picasso’nun Dora Maar’dan sonraki genç ressam sevgilisi. 1944 ve 1953 seneleri arasında beraber oldular. Pablo picasso ile 1943’te bir restaurantta tanıştılar. Claude Picasso ve Paloma Picasso’nun annesi.

Picasso ile ayrılmalarından 11 yıl sonra “life with picass” adında tam 1 milyon kopya satan Picasso ile ilgili bir kitap yazdı. Picasso bu çalışmayı yasal zeminde durdurmaya çalıştı ama başaramadı. O günden sonra evlatları Claude ve Paloma’yı bir daha görmek istemediğini açıkladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.