Picasso’nun tablosu 25 bin kişi tarafından satın alındı

Picasso’nun tablosu 25 bin kişi tarafından satın alındı

Picasso’nun tablosu 25 bin kişi tarafından satın alındı. İspanyol ressam ve heykeltıraş 20. Yüzyıl sanatının en iyi bilinen isimlerinden Pablo Picasso’nun Silahşor Büstü isimli tablosu 25 bin internet kullanıcı tarafından satın alındı. İsviçre’de indirimli ev eşyaları satan QoQa isimli internet sitesinden ilginç bir satış gerçekleşti.

Toplam 25 bin internet kullanıcı 50 İsviçre frangı (211 TL) ödeyerek Picasso’nun 1968’de yapmış olduğu resimden 40 binde bir hisse satın aldı. Toplamda eser 2 milyon İsviçre frangına (8 milyon 459 bin TL) satılmış oldu. QoQa’nın sahibi Pascal Meyer dünya sanatını demokratikleştirmek için böylesine bir satış gerçekleştirdiklerini belirtti.

Picasso’nun tablosu 25 bin kişi tarafından satın alındı

Ekim ayında Cenevre Müzesi’nde sergilenecek tablonun bir dahaki sefere nerede sergileneceğine tabloyu satın alan internet kullanıcıları karar verecek. Tabloyu alan internet kullanıcıları eseri ücret ödemeden yerinde görme imkanına sahip olacak. QoQa üzerinden yakın bir zamanda erişime açılacak olan PiQasso adlı interaktif platform sayesinde eserin hissedarları yakın zamanda tabloyu gerçek zamanlı olarak izleyebilecek. Eser sahipleri şu anda eserin 3D yöntemiyle taranan kopyasına erişebiliyor.