Rembrandt ile bir gece geçirir misiniz?

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’daki Rijkmuseum’un on milyonuncu ziyaretçisi olarak müzede bir gece geçirmeye hak kazanan Hollandalı resim öğretmeni…

Stefan Kasper 30 Mayıs’ı 1 Haziran’a bağlayan geceki duygularını “Yatağımı Rembrandt’ın ‘Gece Devriyesi’ tablosunun iki metre uzağına yerleştirmişlerdi. Büyüleyiciydi. Hala inanamıyorum” sözleriyle anlattı.

Amsterdam’daki dünyaca ünlü Rijksmuseum 2013’teki restorasyonun ardından müzeyi ziyaret eden 10 milyonuncu sanatsevere bir sürpriz yaptı. Müzenin Genel Müdürü Taco Dibbits, 10 milyonuncu ziyaretçi olan Stefan Kasper’i kapıda karşılayarak ona geceyi Rembrandt’ın dünyaca ünlü tablosu “Gece Nöbeti”nin bulunduğu salonda, tam da tablonun karşısına yerleştirilen bir yatakta geçireceği müjdesini verdi. Yukarıdaki fotoğraf Haarlem’li sanatsever Stefan Kasper’in sanat ve keyifle geçen gecesinden bir anı gösteriyor.

1642 tarihli tablodan çok etkilendiğini belirten Kasper, tablonun karşısında uykusunun gelmediğini söyleyerek “Tabloda daha önce farkına varmadığım kişiler olduğunu farkettim. Tablo gözümün önünde hayat buldu. Zihnime kazınan bir deneyim oldu” dedi. Kasper’a müzede Michelin yıldızlı ünlü şef Joris Bijdendijk yemek servisi yaptı. Kasper, “Hiç güvenlik görevlisi yoktu veya çok iyi saklanmışlardı. Müzede çoraplarımla dolaştım” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.