Tac Mahal, Hindistan’da turizm broşürlerinden kaldırıldı

Hindistan’ın en önemli kültürel değerlerinden olan ve UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Tac Mahal, Uttar Pradesh eyaletinin turizm broşürlerinden kaldırıldı.

Hindistan’ın en önemli turizm noktalarından biri olan Tac Mahal hakkında herkesi şaşırtan bir karar geldi. Tac Mahal’in bulunduğu Uttar Pradesh eyaleti, yapıyı, tanıtım broşürlerinden çıkarttı.

Karara yönelik herhangi gerekçeli açıklama henüz yapılmadı. Hindistan’ın en turistik yapılarından biri olan Tac Mahal hakkında alınan bu karar, tepki çekti. UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Tac Mahal hakkında alınan bu karar geniş çevreler tarafından eleştirildi.

Tac Mahal nerede?
Tac Mahal, Hindistan’ın Uttar Pradesh eyaletindeki Agra kentinde bulunuyor. Modern çaların yedi harikasından biri olarak nitelendirilen Tac Mahal aynı zamanda UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesinde de yer alıyor.

Tac Mahal’in tarihçesi ne?
1631-1654 yılları arasında süren inşaatın ardından tamamlanan Tac Mahal, Babür İmparatoru Şah Cihan tarafından yaptırılmıştı. Büyük bir aşkla bağlı olduğu eşi Mümtaz Mahal’in ani ve erken ölümü üzerine bir türbe yaptırma kararı alan Şah Cihan, yapının inşası için İsa Muhammed Efendi’yi görevlendirir. Mimar Sinan’ın öğrencilerinden olan İsa Muhammed Efendi, yapıyı 23 yılda tamamladı.

Bir anıt mezar olmasının ötesinde bahçesi ve ek yapılarıyla gelenleri kendisine hayran bırakan Tac Mahal, aşıklar için dünyanın en romantik mekanlarından biri olarak kabul görüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.