Türkiye’de geçtiğimiz yıl 2 milyon 250 bin pasaport basıldı

Türkiye’de geçtiğimiz yıl 2 milyon 250 bin pasaport basıldı

Türkiye’de geçtiğimiz yıl 2 milyon 250 bin pasaport basıldı. Pasaport daire başkanlığı tarafından geçen yıl 2 milyon 250 bin 303 adet pasaportun basıldığı bildirildi. Basılan pasaportların 1 milyon 740 bin 349’unun umuma (bordo) 446 bin 31’inin Hususi (yeşil) 63 bin 923’ünün Hizmet (gri) pasaport olduğu belirtildi. Yeni basılan pasaportların sahteciliğe karşı daha güvenli oldukları belirtiliyor.
Emniyet Genel Müdürlüğünce yapılan pasaport ve sürücü belgeleri hizmetleri 2 Nisan 2018 tarihinden itibaren Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredilecek.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından basılacak pasaportların dizaynları değiştirilerek sahteciliğe karşı güvenlik önlemlerinin artırılacağı belirtiliyor.

Türkiye’de geçtiğimiz yıl 2 milyon 250 bin pasaport basıldı

İnkjet yani mürekkep püskürtmeli baskılı ve kişisel bilgilerin yer aldığı çiplerin arka kapaktaki yer aldığı mevcut pasaportlar, değiştirilerek şahsi bilgilerin olduğu sayfa yeni TC kimlik kartlarında olduğu gibi polikarbon malzemeden yapılacak. Pasaport sahibinin bilgileri polikarbonun üzerine lazerle yazılacak ve çipler de aynı sayfada yer alacak. Polikarbon malzemeden yapılacak yeni nesin pasaportlar mevcut pasaportlara göre daha dayanıklı ve uzun ömürlü olacak.