Van Gogh sevgisi selfie oldu

Avustralyalı sanatçı Matt Butterworth Melbourne’ın en ünlü sanat galerisinin Vincent van Gogh gibi giyinerek gidip, dışarıya bir pankart astığında, başına gelecekleri merakla bekliyordu.

Pankartta “VAN GOGH’LA (Benzeriyle) SELFIE ÇEKTİR. BEDAVA” yazıyordu.
Saat 10.00 olduğunda Hollandalı ressam van Gogh’un en büyük sergisine ev sahipliği yapan Victoria Ulusal Galerisi önündeki birkaç insan merakla ingilenmeye başladı.

Aralarından birinin selfie (özçekim) çektirmek istemesiyle, Butterworth’ın önünde kuyruklar oluşmaya başladı.

Çocuklardan yaşlılara hiç tanımadığı insanların kucaklaştığı Butterworth, 90 dakika içinde tam 147 selfie çektirdiğini, bu arada telefonunun şarjı bittiğini söyledi.
BBC’ye konuşan adam, tanıdıklarının sürekli olarak 19. yüzyılın post-empresyonist sanatçısı, akıl hastalığı sırasında kendi kulağını kesmiş olmasıyla tanınan van Gogh’a benzetmesinden etkilendiğini belirtti.


Butterworth ayrıca, “İnsanların van Gogh’a olan sevgisini hafife almışım. Şimdi neden popüler olduğunu görebiliyorum. İnsanlar onun trajik hikayesiyle bir bağ kuruyor” dedi.
Butterworth’un selfie etkinliği aynı zamanda bir mesaj vermeyi amaçlıyordu:
“Selfieler ve ünlüler çağında yaşıyoruz ve van Gogh şimdi bir ressamdan çok bir ünlü olarak görülüyor. O yüzden bu konseptin mükemmel bir kombinasyon olacağını düşündüm.”

Geçen yıl düzenlenen “Ben Vincent’ım” adı verilen bir yarışmaya, 37 ülkeden 1.250 kişi katılmıştı.
İngiltere’nin Dorset bölgesinden bir aktör, yarışmanın galibi olmuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.