Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun “Çiftçi Ailesi” 415 bine satıldı

Bedri _Çiftçi_ Ailesi

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir müzayedede Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun 1950 tarihli “Çiftçi Ailesi” adlı tablosu 415 bin TL’ye alıcı buldu.

250 bin TL açılış fiyatıyla satışa sunulan yağlıboya tablo, 14 Eylül 1953 tarihli Time dergisinde Bedri Rahmi Eyüboğlu hakkında bir yazı ile birlikte yayımlanmış, 1958 Brüksel Sergisi’nde altın madalya almıştı. İlk kez müzayedeye çıkan eser, 415 bin TL’ye satıldı.

Müzayedede ayrıca Erol Akyavaş’ın ‘Zaman Her Şeyi Siler’ eseri 380 bin, Orhan Peker’in ‘Kırmızılı Köpek’ eseri 200 bin, Ömer Uluç’un bir çalışması da 190 bin TL’ye alıcı buldu. Adnan Çoker (215 bin), Ferruh Başağa ve Ömer Uluç (190 bin), Mehmet Güleryüz (180 bin), Ergin İnan (145 bine), Canan Tolon (215 bin), Kemal Önsoy (170 bin), Gülay Semercioğlu (125 bin) eserleriyle müzayedenin ilgi gören sanatçılarıydı.

Bedri Rahmi Eyüboğlu yaşamı boyunca Güzel Sanatlar Akademisi’nde ders verdi. Yazma, gravür, seramik, heykel, vitray, mozaik, hat, serigrafi, litografi gibi birçok formlarda eserler üreten sanatçı, geleneksel süsleme ve halk el sanatlarında seçtiği motifleri yapıtlarında Batı’nın teknikleriyle birleştirerek kullandı. Şiirlerinde de halk kaynağından beslendi; masallardan, söylencelerden, türkülerden yararlanarak, doğa tutkusunu, insan sevgisini, yaşama sevincini, toplumsal sorunları yansıttı. En ünlü şiiri, Karadut adlı aşk şiiridir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.