Salvador Dali’nin çalınan iki tablosunu bulundu

Salvador Dali’nin çalınan iki tablosunu bulundu

Salvador Dali’nin çalınan iki tablosunu bulundu. İspanya’nın Katalonya bölgesinde polis ekipleri, yaklaşık bir yıl süren soruşturmanın ardından, ünlü ressam Salvador Dali’nin çalınan iki tablosunu ele geçirdi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

İspanya’nın Katalonya bölgesinde yaklaşık bir yıl süren soruşturmanın ardından, ünlü ressam Salvador Dali’nin çalınan iki tablosunu ele geçirildi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Salvador Dali’nin çalınan iki tablosunu bulundu

İspanya’nın Katalonya bölgesi polis teşkilatı Mossos d’Esquadra’dan yapılan açıklamada, “Kriminal Soruşturma Birimi’nin Tarihsel Miras Birimi’ne bağlı Mossos d’Esquadra ekipleri, ressam Salvador Dali’nin 300 bin avro değerindeki iki tablosunun çalınmasının ardından geçen yılın başında başlayan soruşturmayı tamamladı. Tablolar hak sahiplerine iade edildi” denildi. 

Açıklamada, olayla ilgili 50, 53 ve 55 yaşlarındaki üç erkeğin gözaltına alındığı ifade edildi.

Salvador Dali Kimdir?

Tam adı “Salvador Domingo Felipe Jacinte Dali Domenech” olan Salvador Dali 11 Mayıs 1904 tarihinde doğmuştur. 23 Ocak 1989 tarihinde de vefat etmiştir.

“Belleğin Azmi” 193 tarihli bir eseri olup adeta Sürrealizmin de simgesi konumundadır. İspanyol ressam Salvador Dali, gerçeküstü eserlerindeki tuhaf ve çarpıcı imgelerle ün kazanmıştır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.