2018 yılı sanat takviminde sanatseverleri neler bekliyor?

2018 yılı sanat takviminde sanatseverleri neler bekliyor?

2018 yılı da sanatla dopdolu geçen bir yıl olacak. 2018 yılı sanat takviminde sanatseverleri neler bekliyor? Peki siz sanatseverler bu yıl hangi etkinlikleri, festivalleri, sergileri ziyaret edebilirsiniz?

2018 yılı sanat takviminde sanatseverleri neler bekliyor?

Ocak
7 Ocak 2018’de 75. Altın Küre ödülleri Kaliforniya’da sahiplerini bulacak. Yönetmenliğini Fatih Akın’ın yaptığı Dine Krugner’in oynadığı “Aus dem Nichts (Paramparça) filmi Yabanı Dilde En iyi Film kategorisinde aday gösterildi. Film 23 Ocak’ta Oscar ödülü için de yarışaak.

Şubat
68.Berlin Uluslararası Film Festivali’nin açılış filmi Wes Andersons’un “Isle of Dogs yani Köpekler Adası. Berlinale’nin yeni jüri başkanı Alman yönetmen Tom Tykwer oldu. Sanatseverler Potsdam’daki Barberini Müzesi’ndeki Max Beckmann’ın The World as Stage yani Dünya bir sahnedir sergisini kaçırmamaları tavsiye edilir.

Mart
Bauhaus akımının küresel etkilerini yansıtan Bauhus Imaginistia adlı sergi serisinin ilki Çin’de başlıyor. Kitap fuarı lit.Cologne 6-17 Mart’ta Köln ve Leipzing’de kitapseverleri, kitap dünyasındaki son gelişmelerden haberdar edecek.

Nisan
Sırp asıllı performans sanatçısı Marina Abramovic’in The Cleaner (Temizlikçi) projesi 20 Nisan’da Almanya’nın Bonn kentinde başlıyor. Abramovic ile çoğu şarkıcı ve koro sanatçılarından oluşan gruba katılıp basit bir temasın nasıl bir topluluk hissi yarattığına şahit olabilirsiniz.

Mayıs
Geçtiğimiz yıl Eurovision Şarkı Yarışmasını Portekizli şarkıcı Salvador Sobral kazanmıştır. Lizbon’da 2017 Eurovision Şarkı Yarışmasını Portekizli şarkıcı Salvador Sobral kazanmıştı. Bu yıl Lisbon’da yapılacak 63’üncü Eurovision Şarkı Yarışmasının finali 12 Mayıs’ta yapılacak. Cannes Film Festivali 8 Mayıs’ta başlayacak. 26 Mayıs’ta ise Venedik Mimarlık Bienali başlıyor. Bu yılın teması ise Unbuilding Walls (Duvarları Yıkmak).

Haziran
Tekstil sanatçısı Anni Alber’in çalışmaları 9 Haziran’dan itibaren Dortmund’daki Kuzey Ren Vestfalya Sanat Koleksiyonu’nda sergiye açılacak. Modern sanatı seviyorsanız Berlin Bienali 9 Haziran’da başlıyor.

Temmuz
20 Temmuz tarihinde Salzburg Festivali klasik müzik programıyla başlayacak. Operaya ilgisi olanlar Bayreuth Festivali’nde Richard Wagner’ın Lohengrin operasını izleyebilirler.

Ağustos
Wacken Open Air heavy metal müzik festivaline 150’inin üzerinde müzik grubu katılacak. Almanya’nın kuzeyinde her yıl ağustos ayında şiddetli musonvarin yağmuruna rağmen müzik festivaline ilgi yoğun oluyor. 1-11 Ağustos’ta Locarno film festivali başlıyor. 31 Ağustos’ta Bonn Beethoven Festivali start veriyor.

Eylül
Venedik’te Altın Aslan Film Festivali’nin 75’incisi yapılacak. 14 Eylül’de Münih’te Alman ressam Jörg Immendorff’un retrospektif sergisi açılıyor. Yine aynı kentte 8 gün sonra bira festivali Oktoberfest başlayacak.

Ekim
Frankfurt kitap fuarının bu seneki konuk ülkesi Güristan olacak. Aynı zamanda Nobel Edebiyt Ödülü, Alman Kitap Ödülü ve Alman Yayıncılar Birliği Barış Ödülü sahiplerine verilecek.

Kasım
Micheal Jackson’ın ölüm yıldönümüne istinaden Paris Grand Palais’te “Micheal Jackson: Bir Simgenin Doğuşué adlı sergi düzenlenecek. Sergide sanatçı, koleksiyoner ve galerilerin ödünç verdiği eserlerle Jackson anılacak.

Aralık
İspanya’nın Sevilla şehrinde Avrupa Film Ödülleri sahiplerine verilecek. Alman Dili Cemiyeti yılın kelimesini seçecek. Sanat koleksiyonerleri Art Basel Miami Beach’te en iyi eserlere sahip olabilmek için birbirleriyle yarışacaklar.