İşte ressam müzisyenler

İşte ressam müzisyenler

İşte ressam müzisyenler. Bazı sanatçılar yaratıcılıklarını birden fazla alanda göstererek diğerleri arasından sıyrılır. Ressamlıkta hatırı sayılır başarılar elde eden müzisyenler bunun bir örneği. İşte ressam müzisyenlerden bazıları.

Ron Wood
Deutsche Welle’nin haberine göre; Müziğe başlamadan önce Londra’daki sanat okulunda okudu. Rolling Stones’un gitaristi bu tutkusuna hep sadık kaldı. Müziğin yanı sıra resim yapmak da onun önemli meşgalelerden biri oldu. Birçok resminde grup arkadaşlarına yer verdi. Tabloları 800 bin euroya kadar alıcı buluyor. Hatta resimlerinin reprodüksiyonları birkaç bin dolara satılıyor.

Bono

U2’nun solisti Bono oldukça meşgul. O sadece solist, şarkı yazarı, gitarist ve aktivist değil aynı zamanda ressam. 2003’te kızları Jordan ve Eve ile birlikte “Peter ve Kurt” adlı müzikli masalı resmetti. Çizimleri müzayede de 280 bin euroya satıldı. Tabi ki hayır amacıyla.

Paul McCartney
Paul MacCartney bir keresinde sergisinin kataloğundaki önsözünde “Resim yapabilmem için kafamdaki zihinsel blokajı kırmam gerekti” diye yazmıştı. İlk kez 41 yaşında resim yapmaya cesaret edebilmiş. Uzun yıllar yaptığı resimleri kimseye göstermemiş. Sonunda ilk defa 56 yaşındayken dışa vurumcu eserlerini tüm dünyanın beğenisine sundu.

Ringo Starr
Onun sanata olan ilgisi can sıkıntısının sonucu olarak ortaya çıktı. Eski Beatles davulcusu turları sırasında otelde bilgisayarı başında çizim programlarıyla vakit geçirirdi. Doğrusunu söylemek gerekirse ortaya çocukların çizdiği izlenimi veren resimler çıktı. Ancak yine de iyi satıyorlar. Belki de bu başarının arkasında Ringo Starr’ın kendisini bir ressam olarak çok fazla ciddiye almamasındandır.

Udo Lindenberg
Almanların efsane müzisyenlerinden Udo Lindenberg hayranları için çizdiği küçük karalamalarla başladı. Kendine özgü bu çizimleri geliştirdi ve ressamlık onun için gerçek bir tutkuya dönüştü. 1990’ların ortasından itibaren de belli bir temayı farklı şekillerde resmettiği tekniğini yerleştirdi. ‘Likörelle’ dizisi çok beğeni kazandı. Bu serideki resimlerinde malzeme olarak çeşitli içkileri kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.