Fransa’daki müzeden çalınan Paul Signac’ın tablosu bulundu. Ukrayna polisi Fransız İzlenimci ressam Paul Signac’ın Fransız müzesinden çalınan bir tabloyu kurtardı.
Polis şefi Serhiy Knyazev, Signa’ın La Rochelle limanını gösteren 1915 tarihinde yapılan resmin, Kiev’de bir cinayete karışma şüphesiyle tutuklanan bir adamın elinde bulunduğunu söyledi.
1,5 milyon avro (1,7 milyon dolar) değerinde olduğu tahmin edilen resim, geçen Mayıs ayında Fransa’nın Nancy kentindeki Güzel Sanatlar Müzesi’nden çalınmıştı.
Knyazev yaptığı açıklamada, hırsızlığa karıştığından şüphelenilen bazı kişilerin tutuklandığını söyledi. Polis, aynı şüphelilerin geçtiğimiz yıl Viyana ‘da Auguste Renoir’n bir resminin de çalınmasına dahil olabileceği ihtimali üzerinde de duruyor.
Fransa’nın Kiev büyükelçisi Isabelle Dumont, Ukrayna polisine tabloyu kurtardığı için teşekkür etti.
Ukrayna içişleri bakanı Arsen Avakov’a göre, Signac’ın resmi Fransa’daki müzeye iade edilecek.
Paul Signac Kimdir?
Paul Signac , Neo-Empresyonizm’in öncülüğünü yaptığı bir Fransız ressamdı. Claude Monet ve Georges Seurat’ın çalışmalarından ilham alan Signac, resim çalışmalarına devam etmek için mimarlık alanındaki çalışmalarını bıraktı. Özellikle Seurat’ın renk teorisi konusundaki karmaşık çalışmalarından etkilenmiş ve büyük ölçüde kendi kendine öğretilen bir Pointillist tarzda resim yapmaya başlamıştır. En çok bilinen eserleri arasında Saint-Tropez Limanı(1901) yer alıyor. Akdeniz kıyılarının çalışmalarını örnekleyen canlı bir görüntü. Zaman içinde Signac’ın yaklaşımı dış mekanın sezgisel bir yorumundan boya özelliklerinin daha titiz bir incelemesine ve o meşhur Société des Artistes Indépendants’ı kurmaya devam etti. Çalışmaları genç nesil Fransız sanatçılarını etkiledi ve Henri Matisse ve André Derain’in gelişiminde önemli bir rol oynadı. 11 Kasım 1863’te Paris, Fransa’da dünyaya gelen Signac’ın Fovizm’in gelişmesinde ve 20. yüzyıl resmindeki etkisi derindi. Kariyeri, 15 Ağustos 1935’te Paris‘teki ölümüne kadar yarım asır sürdü ve çalışmaları, Paris’teki Louvre ve New York’taki Metropolitan Sanat Müzesi dahil, dünyanın en önemli kültürel kurumları arasında sergilendi.